Evlenmeye karar veren çiftler nikah tarihi almak için nereye başvurmaları gerektiğini, nikah yapmak istedikleri günden kaç gün önce başvurmaları gerektiğini, nikah tarihinin nasıl alınacağını, nikah tarihi almak için hangi belgelerin gerektiğini, nikah ücretlerinin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyor. Nikah tarihi alma ile ilgili tüm konuları sayfamızda detaylı olarak yer verilmiştir. Burada yer alan bilgilere göre nikah tarihi işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Nikah Tarihi Nasıl Alınır?
Nikah tarihi almak için evlenecek çiftin birlikte bağlı bulundukları belediyeye giderek başvuruda bulunması gerekir. Belediyede nikah için gerekli belgelerin bir listesi evlenecek olan çifte verilir. Bu belgeleri tamamlayarak Belediye evlendirme dairesine giderek nikah tarihi alabilirsininiz.
Nikah İşlemleri İçin Nereye Gitmek Gerekir?
Nikah işlemleri Ülkemizde Belediyeler tarafından yapılmaktadır. Bağlı bulunduğunuz Belediyedeki Evlendirme Dairesine bizzat başvurarak nikah işlemlerini başlatabilirsiniz. Nikah işlemleri için evlenecek çiftlerin birlikte Belediye Evlendirme Dairesine başvurması şarttır. Eğer gelin ya da damat adayından birinin nikah işlemlerini başlatması gerekiyor ise diğer kişinin vekaletini alması ve Belediye Evlendirme dairesine ibraz etmesi gerekir.
Nikah Günü Nasıl alınır?
Gelin ve Damat adayı birlikte Bağlı bulundukları belediyeye giderek nikah için gün alabilirler. Nikah için gün almaya gittiğinizde nikah için gerekli evrakların yanınızda hazır bulunması gerekir. Nikah günü almak için nikah Belediye Nikah Salonlarının ve Nikah Memurlarının müsait günlerine ve saatlerine bakılarak size uygun bir tarih seçmenize yardımcı olunur.
Nikah Tarihi Almak İçin hangi İşlemler Yapılmalıdır?
Nikah tarihi almak için yapılması gereken işlemler;
-Nikah tarihi almak isteyen çiftlerin birlikte bağlı bulundukları belediyeye gitmeleri gerekmektedir.
-Evlilik için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir.
-Belediye Nikah Salonlarının ve Belediye Nikah memurlarının müsait oldukları günler için bir nikah tarihi belediyeden seçilmelidir.
Nikah İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Nikah tarihi almak için öncelikle evlenecek olan çiftlerin her ikisinin de bazı şartları sağlaması gerekir. Bu şartları sağlamayanlar Medeni kanuna göre evlenemezler.
Yasalar önünde reşit olmak, Hakim veya kanuni temsilcinin izni olması,
Kanunen evlenmeye mani hali olmamak,
Evlenmeye mani sağlık sorununun bulunmadığına dair sağlık raporu almak,
İkamet edilen mahallin evlenmeye yetkili kurumuna müracaat etmek,
4721 Sayılı Türk Medeni Kanunun 124. maddesinde yaş şartı arandığından;
Erkek veya kadın 17 yaşını bitirmedikçe evlenemez,
16 yaşını bitiren kadın ve erkek hakimin izni ile evlenebilir,
17 yaşını dolduran kadın ve erkek yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.
Mümeyyiz olmak.
Nikah tarihi kaç gün önceden alınır?
Nikah için gerekli evrakların hazırlanması en az birkaç gün alacaktır. Bu nedenle nikah tarihi almak için belediyeye başvuruda bulunulan günden itibaren en az bir hafta sonrasına nikah tarihi alınabilir. Bu nedenle almak istediğiniz nikah tarihinden en az bir hafta öncesine kadar belediyeye nikah işlemleri için başvuruda bulunulması gerekir.
Nikah tarihi almak için diğer bir şart ise Belediye Nikah salonlarının ve Belediye Nikah memurlarının müsait olmasıdır. Eğer nikah tarihi almak istediğiniz gün için müsait nikah salonu yok ise ya da dış mekandaki nikahlar için tüm nikah memurları dolu ise o gün için nikah tarihi alamazsınız. İleri tarihli nikah günlerinin müsaitlik durumuna bakarak müsait günlerden bir nikah günü seçebilirsiniz.
Nikah Tarihi değiştirilebilir mi?
Nikah tarihini değiştirmek bir çok belediye için mümkün olabilmektedir. Daha önceden almış olduğunuz nikah tarihi iptal edilerek size müsait olan nikah tarihlerinden bir tarih verilebilir. Bu işlem için Evlenecek çiftlerin birlikte Belediye Evlendirme dairesine başvurması gerekir.
Davul Zurna Gelin Çıkarma
Nikah merasimi öncesinde davullu zurnalı evden gelin çıkarma yapmak için bizi arayın. Davul zurna kiralama telefon 0543 854 17 27
Nikah günü tarihi nasıl ve nereden alınır, nasıl iptal edilir, ertelenir?
Nikah günü Belediyeden alınır. Nikah günü almak için evlenecek çiftlerin belediyeye birlikte başvuruda bulunması gerekir. Nikah başvurusunda bulunmak için nüfus cüzdanlarının fotokopileri ve asılları gereklidir. Eski ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmemektedir. Evlenecek kişilerin medeni durumları bekar olmalıdır. Belediyelerde T.C. kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanları ile işlem yapılamamaktadır. Nikah için gerekli evrakları tamamladıktan sonra 6 ay içerisinde ikamette bulunduğunuz bölgedeki evlenme memurluğuna başvurup nikahınız için tarih alabilir ve nikah işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Nikah günü almak için öncelikle ikametinizin bulunduğu belediyeye gitmeniz gereklidir. Belediyede Evlendirme Dairesine evlenmek için başvurduğunuzu söylemeniz halinde sizden istenen evrakların listesi ve günler sunulacaktır.
Evlilik için sağlık raporu nasıl nereden alınır, ne kadar süre geçerlidir?
Evlilik için sağlık raporu aile hekiminden alınır. Evlenecek kişilerin aile hekimlerinden alacakları sağlık raporları. Evlenecek kişiler hastalıklar için test yaptırmalı ve kan testlerini yaptırmalıdırlar. Ardından aile hekimleri tarafından verilen onaylı sağlık raporları ile başvurmaları gerekmektedir. Aile hekimliğinden farklı yerlerden alınan raporlar aile hekimi tarafından onaylanmalıdır.
Nikah Nedir?
Bir çiftin evlenmesi için gerekli olan yasal işlemdir. Nikah işlemlerini yürütmeleri için Belediyeler yetkili kılınmıştır. Nikah; sayesinde kişilerin aile kurması ve bir çift olarak sosyal haklardan yararlanması mümkündür. Bu işlem aynı zamanda boşanma sürecinde de çiftlerin haklarını korumasına yardımcı olmaktadır Öncelikle evlilik işlemlerine başlamadan, nikah günü almadan önce aşağıdaki şartları taşımanız gerekmektedir.
Nikah günü nereden alınır?
Nikah işlemleri belediyeler tarafından yürütülmektedir. Bu nedenle Nikah günü almak için öncelikle ikametinizin bulunduğu belediyenin Evlendirme Dairesine gitmeniz gereklidir. Belediyeye evlenmek için başvurduğunuzu söylemeniz halinde sizden istenen evrakların listesi ve günler size bildirilecektir.
Nikah işlemleri nasıl yapılır?
Nikah işlemlerinin yapılabilmesi için gelin ve damat adayının birlikte Belediye Evlendirme Dairesine Başvurması gerekir. Kadın ya da erkeğin tek başına bu işlemi başlatması mümkün değildir. Çiftlerden birinde diğerinin vekaleti olması halinde nikah işlemleri tek kişi tarafından da başlatılabilir.
Nikah Tarihi Almak İçin Gerekli Belgeler
Evlilik İşlemleri ya da Nikah İşlemleri için Evlendirme Daireleri tarafından yaygın olarak istenen gerekli belgeler listesi aşağıda verilmiştir. Nikah için gerekli belgeler listesi Belediyelere göre farklılık gösterebilir. Ya da zamanla istenen belgelerde değişiklik olabilir. Bu nedenle en güncel nikah için istenen belgeler listesini Bağlı Bulunduğunuz Belediyenin internet sitesinden yada Evlendirme Dairesinden temin edebilirsiniz.
İşte Nikah İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Listesi
- Evlenme Beyannamesi
- Evlenme Ehliyet Belgesi
- Nüfus Cüzdanı
- Vesikalık Fotoğraf (4 Adet)
- Sağlık Raporu ve Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti
Nikah Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
1. Evlenme Beyannamesi
Evlenmek için Bağlı bulunduğunuz Belediyenin Evlendirme Birimine başvuran çiftlerin Evlenme Beyannamesi ve Evlilik İzin Formunu Doldurması gerekir. Bu formu Başvuruda bulunacağınız Belediyenin web sitesinden temin edebilirsiniz.Evlenme beyannamesi ve Evlenme İzin Belgesi
2. Evlenme Ehliyet Belgesi
Evlenme ehliyet belgesi, kişinin baba-anne adı, doğum tarihi ve medeni halinin bulunduğu evlenecek kişilerin doldurması gerekli olan resmi bir belgedir. Bu belge ile kişinin evlenmeye engelinin olup olmadığı Belediye Evlendirme Birimlerince sorgulanır. Türk vatandaşları için nüfus kayıt örneği bu belge ile eş değerdir. Yetkililer sistemden otomatik kontrol ederek bu bilgileri online öğrenirler. Fakat internette bilgi eksikliği varsa o zaman resmi olarak yazılı evrak isteyebilirler. Yabancı uyruklu vatandaşlar için ise yazılı evrak istenmektedir.
3. Nüfus Cüzdanı
Çiftlerin başvuru sırasında nüfus cüzdanlarının aslını ve fotokopilerini getirmeleri gerekmektedir.
4. Vesikalık Fotoğraf (4 Adet)
- 1 Adedi Evlenme Beyanına yapışacak,
- 3 Adedi müracaat sırasında getirilecektir.
- Fotoğraflar Evlenme Yönetmeliğine uygun olarak (başörtülü resimler alın ve çene açıkta olmak şartıyla) renkli ve son 6 ay içerisinde çektirilmiş olacaktır.
Önemli Not: Biyometrik büyük resimler ile üniformalı fotoğraflar ve fotokopi resimler bir çok Belediye Evlendirme Birimi tarafından kabul edilmemektedir.
5. Sağlık Raporu ve Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti
“Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti ve Sağlık Raporları” Aile Hekimleri
tarafından verilmektedir. Türk Medeni Kanunu’nun 136. maddesi gereği, çiftlerin evlenmeye engel hastalığı bulunmadığını gösterir (Kan Grubu, Hepatit B-C, Frengi ve AIDS) testleri ile Talasemi (Akdeniz Anemisi) testinin yaptırılması gerekmektedir.
Nikah İşlemlerini Tek Kişi Yapabilir Mi?
Evlenecek çiftlerin nikah başvurularının birlikte olması zorunludur. Evlenmek isteyen kişilerden birisi başvuru işlemleri sırasında Belediyeye gidemeyecekse üçüncü bir şahsa noter onaylı vekaletname vermelidir. Yukarıda listelenenler zorunlu olarak tüm belediyeler tarafından istenen evraklar, ancak bazı belediyeler bunların yanında farklı belgeler de isteyebilirler. Bunu öğrenmek için ikametgahınızın bulunduğu belediyeye telefon açarak listeyi temin edebilirsiniz. Ya da bağlı bulunduğunuz Belediyenin internet sitesine girerek nikah için gerekli belgeler listesine bakabilirsiniz.
Nikah Tarihinde Nikah Kıyılabilmesi için Gerekli Belgeler ve Hazır Bulunması Gereken Kişiler?
Nikah işlemleri için gerekli evrakları tamamladıktan sonra 6 ay içerisinde ikamette bulunduğunuz bölgedeki Belediyenin evlenme memurluğuna başvurup nikahınız için tarih alabilir ve nikah işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bütün nikah işlemleri aşağıda maddeler halinde verilmiştir.
Evlenmeye karar veren ve kanunen mani hali bulunmayan çiftler istenilen belgeleri tamamlayarak Evlendirmeye yetkili kuruma müracaat ederler,
Nikah için gün alınır,
Nikah günü çiftler 2 şahit ile birlikte hazır bulunur,
Nikah işlemi bittiği anda evlenen çifte uluslararası evlenme cüzdanı verilir,
Evlendirmeyi yapan kurum tarafından evlenme formları tanzim edilerek ilgili Nüfus Müdürlüklerine gönderilir,
Nüfus Müdürlüğü evlenmeyi tescil eder.
Nikah Tarihi Erteleme Nasıl Olur?
Nikah için başvuru yaptığınız Belediyenin evlendirme dairesine giderek nikah tarihi erteleme talebinde bulunabilirsiniz. Bu işlem için sizden yeniden nikah işlemleri ücreti alınabilir. Halihazırda almış olduğunuz nikah tarihi iptal edilerek sizden yeni bir nikah tarihi belirlemeniz istenecektir.
Nikah Tarihi Değiştirme ?
Belediyenin Evlendirme dairesine başvurarak önceden aldığınız nikah tarihini değiştirmeniz mümkün olabilmektedir. Nikah tarihini daha önceki ya da daha sonraki bir tarihe alabilirsiniz. Ancak sizin istediğin tarihte Belediye nikah salonlarının müsait olması ya da dış mekanda yapılacak nikahlar için belediye nikah Memurlarının müsait olması gerekir.
Nikah tarihini değiştirmek için evlenecek çiftlerin nikah başvurusunda bulundukları belediyenin evlendirme dairesine giderek başvuruda bulunması gerekir.
Nikah Tarihi Sorgulama
Nikah tarihi almak için öncelikle nikah tarihi sorgulama işlemi yapmak gerekir. Bağlı bulunduğunuz belediyelerin evlendirme dairelerinden nikah tarihi sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Eğer Belediyeye gitmeden nikah tarihi sorgulamak isterseniz E-devlet kapısı üzerinden nikah salonlarının müsaitlik durumunu sorgulayabilirsiniz. Bir çok belediye online işlemler menüsünde nikah salonları müsaitlik durumu sorgulama işlemi yapılabilmektedir.
Nikah Tarihi Ne Zaman Alınmalı
Nikah yapılmaya karar verildiği zaman nikah tarihi almak için oturduğunuz ilçedeki Belediyeye başvurarak nikah tarihi almak en sağlıklı tercih olacaktır. Nikah yapılabilmesi için gerekli evraklar Evlendirme dairesine teslim edilmeli ve Evlendirme dairesi tarafından evliliğe engel bir durumun olup olmadığı incelenmelidir. Bu belgelerin tamamlanması ve Evliliğe engel bir durumun olup olmadığının araştırılması belirli bir zaman almaktadır. Bu nedenle Evlenmeyi düşündüğünüz tarihten en az bir hafta öncesinde nikah işlemleri için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Nikah işlemleri başvurusu için evlenecek gelin ve damat adaylarının birlikte başvurusu şarttır.
Online Nikah Tarihi Alma
İnternet üzerinden belediyelerin web sitelerinde nikah salonlarının müsaitlik durumunu sorgulayabilirsiniz. Ayrıca bir çok belediye E-devlet kapısı üzerinden de bu işlemi vatandaşların kullanımına sunuyor. Ancak öncesinde nikah işlemleri için gerekli evrakların bizzat bağlı bulunduğunuz belediyeye ibraz edilmesi ve nikah işlemleri için ücretlerin ödenmesi gereklidir. Belediye evlendirme dairesinde nikah için gerekli işlemler yapıldığında nikah günü de alabilirsiniz. Online olarak belediyelerin nikah salonlarının müsaitlik durumlarını sorgulayabilirsiniz.
Nikah Tarihi Alma Ücretleri
Nikah tarihi almak için Belediye’de ne kadar ücret ödeyeceklerini öğrenmek isteyenler için bazı belediyelerin nikah tarihi alma ücretlerini aşağıda paylaşıyoruz. Ancak burada yazılı olan ücretler belediyelere göre farklılık göstermekte olup ortalama fiyatlardır.
BAZI BELEDİYELERİN 2021 YILI NİKAH ÜCRETLERİ
HAFTA İÇİ TÖRENSİZ ODA ÜCRETİ (Sabah) . . . . . . . . . . . . . . . 270,00 TL.
HAFTA İÇİ SALON ÜCRETİ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 520,00 TL.
HAFTA SONU SALON ÜCRETİ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 850,00 TL.
DIŞ NİKAH ÜCRETİ (Belediye Sınırları İçi). . . . . . . . . . . . . . . . . 850,00 TL.
DIŞ NİKAH ÜCRETİ (Belediye Sınırları Dışı). . . . . . . . . . . . . . . 1.050,00 TL.
YABANCI UYRUKLU . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Nikah Ücreti + 550,00 TL.
DİĞER BELEDİYELERDEN İZİNLİ GELEN . . . . . . . .Nikah Ücreti + 150,00 TL.
Nikah Tarihi Alındıktan Sonra Değiştirilebilir mi
Nikah tarihi belediyelerin evlendirme dairelerine başvuruda bulunarak alınır. Belediyede belirlenen nikah tarihleri sonradan değiştirilebilir. Sizin önceden almış olduğunuz nikah tarihi iptal edilerek yeni bir tarih belirleyebilirsiniz. Ancak nikah tarihi değişikliği için ücret ödemeniz gerekebilir. Genel bir uygulama olarak Belediyelerde nikah tarihinden 1 hafta önce başvurunuzu iptal ettirebilir veya erteyebilirsiniz. Aksi durumda nikah ücreti sizden yine de talep edilir.
2021 Yılı Nikah Tarihi Alma
2021 yılında evlilik planı yapan çiftler bağlı bulundukları belediyelerin evlendirme dairesine birlikte başvuru yaparak nikah tarihi alabilirler. Ancak nikah tarihi almak için öncelikle evlilik için gerekli olan evrakların tamamlanması nikah işlemleri için ücretlerin de ödenmesi gerekir. Nikah işlemleri için gerekli belgeler Evlendirme dairesine ibraz edilerek ve nikah işlem ücretleri ödenerek 2021 yılı için nikah tarihi almak mümkündür.
Nikah tarihi Almak Zor Mu
Evlilik için karar veren çiftlerin ilk yapması gereken şey nikah işlemleridir. Nikah işlemlerinin nasıl ve nerede yapılacağını bilmeyenler bu işlemlerin zor olduğunu düşünebilir. Ancak internette yapılan kısa bir araştırma ile nikah tarihi almanın çok zor olmadığını hemen anlayabilirsiniz. Tabi ki nikah tarihi almak için çok geç kalmamak şartıyla. Nikah işlemleri Belediyelerin Evlendirme Daireleri tarafından yürütülmektedir. Evlenecek çiftler Evlendirme dairesine birlikte nikah işlemleri için başvuruda bulunduklarında getirmeleri gereken belgeler ve ödenmesi gereken ücretler kendilerine bildirilmektedir. Nikah için gerekli evrakları toplayıp nikah ücretlerini ödedikten sonra nikah tarihi almak çok kolay olacaktır. Sadece müsait nikah tarihleri arasından bir tarih seçerek nikah tarihi alabilirsiniz.
Nikah Tarihi Almak Ne Kadar Sürer, Nikah Tarihi Almak Kaç Gün Sürer?
Nikah tarihi almak için Belediyeye yapılan ilk başvurunun ardından ortalama olarak bir hafta içinfde nikah tarihi alabilirsiniz. Nikah için gerekli belgeleri tamamlayarak evlendirme dairesine bu belgeleri ibraz etmeniz ve nikah işlemleri için gerekli ücretleri yatırmanız ve bir nikah tarihi seçmeniz gerekir. Bu işlemler ortalama olarak bir haftada tamamlanabilmektedir.
Nikah Tarihi Alma İşlemleri
Bağlı Bulunduğunuz belediyeye birlikte başvurma
Nikah için gerekli evrakları tamamlama
Nikah işlem ücretlerini belediyeye ödeme
Nikah Tarihi Belirleme
Nikah Tarihi Almak İçin Ne Lazım
Belediyeye giderek nikah tarihi almak için başvuruda bulunduğunuzda size nikah tarihi almak için lazım olan evrakların listesini verecektir.
Nikah için lazım olan evraklar;
- Evlenme Beyannamesi
- Evlenme Ehliyet Belgesi
- Nüfus Cüzdanı
- Vesikalık Fotoğraf (4 Adet)
- Sağlık Raporu ve Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti
Nikah Tarihi Almak Kaç Para
Nikah tarihi almak için Nikah işlemlerini yürütmekle yetkili olan merciler yani belediyelere nikah işlem ücretlerinin ödenmesi gerekir. Nikah ücretleri Belediyelere göre farklılık gösterebilir. 2021 yılı için ortalama nikah ücretleri 250 TL ile 1.500 TL arasında değişmektedir. Hafta içi törensiz nikah ücreti ortalama olarak 250 TL den başlamaktadır. Nikahın hafa sonu yapılması, Belediye nikah salonunun dışında başka bir düğün salonuna nikah memuru çağırılması, Bağlı bulunduğunuz belediye sınırları dışında başka bir belediyede nikah yapılması durumunda nikah ücretleri değişmektedir.
Nikah Tarihi Almak İçin Ne Yapmalı
Nikah tarihi almak için Bağlı bulunduğunuz belediyeye birlikte başvuruda bulunmalısınız. Belediyede yer alan evlendirme memurluğu nikah işlemler ve nikah tarihi alma konusunda sizi yönlendirecektir.
Nikah Tarihi Almak İçin Nereye Başvurulur
İkamet ettğiniz ilçe belediyesine evleneceğiniz kişi ile birlikte başvurarak nikah tarihi alabilirsiniz.
Nikah Tarihi Kaç Gün Önceden Alınır, Nikah Tarihi Kaç Ay Önceden Alınır?
Nikah tarihi bir çok belediyede 10 gün öncesine kadar alınabilir. Ancak makul olan bir ay öncesine kadar nikah tarihi alınmasıdır. Zira istediğiniz gün için müsait nikah tarihi bulamayabilirsiniz.
Nikah Tarihi Ne Zamana Alınmalı
Nikah tarihi alırken sizin ve nikaha gelecek konuklarınız için en uygun tarih seçilmeye özen gösterilmelidir. Bu nedenle mümkünse nikah tarihi hafta sonu cumartesi ve Pazar günlerine alınır. Nikaha gelecek olan konukların hafta sonu tatilinde olması nedeniyle nikaha iş yerlerinden izin almalarına gerek olmadan katılmaları düşünülür. Şehir dışından gelecek misafirlerinde nikaha geliş gidiş zamanları düşünülerek nikah tarihi alınmalıdır.
Nikah Tarihi Başvurusu
Nikah tarihi başvurusu Belediyelerin evlendirme dairelerine yapılır.
Nikah tarihi başvurusunda evlenecek çiftlerden her ikisi de başvuru için kimlikleri ile birlikte Belediyeye gitmelidir.
Nikah tarihi başvurusu için nikah işlemleri ücretlerinin yatırılması gerekir.
Nikah tarihi başvurusu için gerekli olan belgelerin tamamlanarak belediyedeki evlendirme dairesine ibraz edilmelidir.
Nikah tarihi başvurusu nikah gününden en az bir hafta ya da on gün öncesine kadar yapılmalıdır. Mümkünse nikah gününden bir ay önce yapılması uygun nikah günü bulunabilmesi açısından yerinde olacaktır.
Nikah Tarihi Belgesi
Belediyelere nikah başvurusunda bulunan çiftlerin evlenmesine engel bir durum olup olmadığının, resmi olarak incelenmesi, eş adaylarının yaşları ve medeni halleri gibi, evlilik ehliyetine sahip olduğunun resmi olarak kanıtlanması evlilik için gereklidir. Bu nedenle Belediyelere nikah tarihi için başvuruda bulunan çiftlerden evlilik ehliyet belgesi adı verilen belge talep ediliyor.
Evlenmek isteyen kişinin nüfusta kayıtlı olan bilgiler ile medeni hali ve evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığı gibi bilgilerin yer aldığı evlenme ehliyet belgesi genellikle belediyeler tarafından sistemden görüntülenebiliyor. Bu nedenle Türk vatandaşlarından bu belge bir çok belediye tarafından istenmiyor. Genellikle bu belge yabancı uyruklu olan kişilerden isteniyor. Yeni sistemde Belediyeler evlilik başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının nüfus bilgilerini elektronik ortamda görüntülenebiliyor. Ancak bilgileri sistemde kayıtlı olmayan vatandaşlarımızın evlenme ehliyeti belgesini alarak Evlendirme Dairesine ibraz etmesi gerekiyor. İlçe Nüfus Müdürlüklerince aile kütük bilgilerine göre düzenlenen nüfus kayıt örneği de evlenme ehliyet belgesi yerine geçiyor.
Corona (Kovid-19) Sürecinde Nikah Tarihi Almak
Koronavirüs salgınının Ülkemizi etkilemeye devam ettiği şu günlerde nikah tarihi almak isteyen çiftler de nikah işlemlerini koronavirüs tedbirleri etkiliyor mu diye merak ediyor. Düğünler ile ilgili Koronavirüs sürecinde bir dizi yeni tedbir alındı. Düğün salonlarına kabul edilecek olan misafir sayıları azaltıldı. Düğün salonunda maske takılması zorunluluğu getirildi. Düğün salonlarında yiyecek içecek ikramları kaldırıldı. Ancak nikah tarihi alınması veya nikah yapılmasına ilişkin koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yasak bu zamana kadar getirilmedi. Bu nedenle nikah tarihi almak isteyen çiftler bağlı bulundukları ilçe Belediyelerine başvuruda bulunarak nikah tarihi alabilirler.
E-Devlet Kapısı Üzerinden Nikah Tarihi Alma
E-devlet kapısı üzerinden online nikah tarihi alınması şu anda mümkün değildir. Ancak E-devlet kapısı üzerinden bazı belediyelerin nikah salonu müsaitlik durumları sorgulanabilmektedir. E-devlet üzerinden Belediye nikah salonlarının hangi tarihlerde müsait olduğunu ve hangi tarihlerde dolu olduğunu öğrenebilirsiniz.
En Erken Ne Zamana Nikah Tarihi Veriliyor
Nikah salonlarında müsaitlik olması durumunda en erken 24 saat sonrasına nikah tarihi alınabilmektedir. Ancak öncesinde nikah işlemleri için gerekli belgelerin tamamlanması ve nikah ücretlerinin yatırılması gerekmektedir.
Nikah Saatleri Kaça Kadar? Nikah Saatleri Kaçta Başlayıp Kaçta Bitiyor?
Nikah Salonları Hafta içi 11:0 ile 16: 00 arasında Hafta sonu 12:00 ile 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Belediyelere göre nikah salonları çalışma saatleri değişiklik gösterebilmektedir. Törensiz nikahlar 10 dakika ara ile yapılmaktadır.
Nikah Tarihi Hemen Alınır Mı
Evlilik için gerekli belgelerin ibraz edilmesi durumunda 1 gün sonrasına nikah tarihi alınanbilir. Ancak nikah salonunun müsait olması gerekmektedir.
Nikah Tarihi Hesaplama
Evlilik için hazırlıkların tamamlanmasından sonra nikah için en uygun tarihin hesaplanması gerekir. Nikah tarihi hesaplanırken evlenecek çiftler ve nikaha gelecek olan davetliler birlikte düşünülür. Nikaha katılım sağlaması istenen tüm davetliler de düşünülerek en uygun nikah tarihi hesaplanır.
Nikah Tarihi Hafta Sonu Alınır Mı
Nikah salonları hafta sonu cumartesi ve Pazar günleri de hizmet verdikleri için hafta sonuna nikah tarihi alınabilir. Ancak nikah tarihi almak için belediye evlendirme dairesine hafta içi mesai saatleri arasında başvurulması gerekir.
Nikah Tarihi İptal Etme
Daha önceden Belediye Evlendirme dairesine başvuruda bulunarak almış olduğunuz nikah tarihini önceden öngörülemeyen nedenlerden dolayı iptal edebilirsiniz. Nikah tarihi iptal işlemi için Belediye evlendirme dairesine bizzat başvuruda bulunulması gerekir. Nikah tarihi almak için ödenen ücretler nikah tarihi iptal edildiğinde yanacaktır.
Nikah Tarihi Alınıyor Mu
Bir çok evlenecek çift 2020 yılında başlayan koronavirüs salgını sonrasında nikah tarihi alınıyor mu diye merak ediyor. Bu dönemde alınan koronavirüs tedbirleri nikah tarihi alınmasına engel teşkil etmiyor. Evlenecek çiftler belediyelere başvuru yaparak nikah tarihi alabilirler.
Nikah Tarihi Rezervasyon Nasıl Alınır
Bağlı bulunduğunuz belediyeye nikah işlemleri için gerekli evrakları teslim ettikten sonra boş günler için nikah tarihi rezervasyonunu yaptırabilirsiniz. Nikah tarihi rezervasyonları belediyelerde yer alan Evlendirme Dairelerince yapılmaktadır.
Nikah Tarihi Tek Alınır Mı
Nikah işlemleri için Belediyelerin evlendirme dairelerine evlenecek çiftlerin birlikte girmesi gerekir. Başvuru her iki kişi için birlikte alınmaktadır. Ancak evlenecek kişilerden birinin gelememesi durumunda diğerinden vekalet alması gerekmektedir. Notor onaylı vekaletname ile nikah işlemlerini çiftlerden birisi tek başına yapabilir.